Як влаштований лазерний прінтер

Як влаштований лазерний принтер? (принцип роботи лазерного принтера)

У принтері, в основі якого лежить лазерна технологія друку все працює за рахунок використання статичної електрики. Як це працює? На фото барабан що в картриджі потрапляє промінь лазера і формує зображення. На наступному етапі формування зображення фотобарабан стикається з тонером і в точці дотику, де світил лазер і змінив заряд прилипає тонер. За тим же принципом прилипає до паперу з фотобарабана тонер, і потім запікається в так званій “грубці”. Папір виходить назовні тепленька від грубки. Не бійтеся, вже трохи охолола.

Детальніше про процес друку на лазерному принтері

Коли обертається світлочутливий барабан, на його поверхні формується позитивний заряд, який наноситься на фотовал за допомогою лазерного променя. Позитивний заряд притягує частинки тонера, які заряджені негативно, і вони прилипають на поверхню барабана.

Аркуш паперу заряджений позитивно і під час процесу друку проходить під обертовим Фотовали. Негативно заряджені частинки тонера переносяться з барабана на аркуш паперу, таким чином, зображення переноситься на папір. далі тонер, опинився на папері, закріплюється під впливом тепла.

На відміну від друку на матричних і струменевих принтерах, де зображення переноситься на папір через підрядник, при лазерного друку текст на аркуші формату А4 формується всього за 3 обороту фотобарабана.

Пристрій лазерних принтерів

Лазерні принтери засновані на системі друку використовуваної в копірах. У копіях, спеціальна лампа переносить зображення з копійованого листа на фоточутливий поверхню барабана у вигляді електростатичного заряду. Фотобарабан перетворює оптичне зображення, створене світлом, відбитим від копійованого зображення, в його електростатичний еквівалент, який і притягує до поверхні барабана частки тонера, мають протилежний заряд.

Лазерний принтер пристрій

Однак, лазерний принтер не має вихідного зображення, замість нього в його пам'яті є матриця складається з 1 і 0, передає зображення. У разі чорно-білого друку, 1 передає процесору сигнал і направляється промінь лазера на фотобарабан. Коли промінь торкається поверхні барабана, в цьому місці формується позитивний заряд, і негативно заряджені частинки тонера налипнути на барабан саме в цьому місці. відповідно 0 залишають поза передачею сигнал і на поверхні барабана не виникає заряд і пізніше ці ділянки залишаться білими на папері. Про те як позбавляється від білих смуг при друку читайте статтю – білі смуги при друку.

лазерні принтери принцип роботи

Залишити коментар:

  1. Алі-Баба 31/05/2019 в 8:26 ранку - Відповісти

    Просто і зрозуміло. Дякую!!!

  2. Tif 17/06/2022 в 3:51 ранку - Відповісти

    та тут вже легко розібратися

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)