Види ремонтів екранів ноутбуків

vidu_remonta_ekrana_noutbukaРізного роду механічні пошкодження слід вважати основними причинами, завдяки яким ремонт екрану ноутбука є надзвичайно затребуваною послугою. Упав чи дорогий гаджетабо його недбало прихлопнули разом з канцелярським приладдям, ЖК матриця буде неминуче пошкоджена. Незначну поломку в рідкісних випадках вдається ліквідувати своїми силами. Однак найчастіше лише ремонт матриці ноутбука силами фахівців сервіс-центру поверне пристрій до життя. Якщо поломка є досить явною, то слід ретельно зібрати в пакет набір від'єднати деталей і разом з самим пристроєм нести їх в майстерню.

Проблеми ноутбуків з відтвореної картинкою зазвичай проявляються в наступному:

Дисплей помітно потьмянів. Транслюється їм зображення з однаковою ймовірністю може стати монохромним або ледь помітним. І це, й інше означає, що заміна матриці необхідна через проблеми з лампою підсвічування. Лампу доведеться неодмінно міняти на нову. Зазначену процедуру однак фахівці вважають досить тонкої, тому виконання її в домашніх умовах є практично неможливим.

Картинка на темному екрані. буває, що картинку вдається розгледіти навіть при темному екрані. Тут ремонт матриці ноутбука зажадає або заміни лампи підсвічування, або модуля підсвічування матриці - інвертора.
миготливе зображення. Зображення, що видається пристроєм, може блимати. Це сигналізує про те, що ключова проблема перебувати в матриці (а точніше в одному з її вузлів - платі контролера, дешифраторі або ж в шлейфі). У цій ситуації можна відремонтувати лише шлейф, інакше заміна екрану ноутбука буде неминучою.

Екран "демонструє" ряди кольорових смуг. Появі такої картинки зазвичай сприяють сильні удари. В результаті в місці з'єднання з дешифраторами скло просто розшарувалося. Тільки заміна екрану ноутбука «врятує» ситуацію.

Зображення на дисплеї відсутня. Винуватцем такої ситуації могла виявитися згоріла відеокарта, вийшла з ладу ЖК матриця або непридатний шлейф. Якщо і відеокарту, і шлейф ще можна спробувати відновити, то заміна матриці буде неминучою.

Екран розбитий. Без заміни рідкокристалічної матриці ніяк не обійтися. Відремонтувати її не вдасться.
Включений екран покритий незрозумілими символами. Серйозний ремонт, такий як заміна дисплея, в цій ситуації буде передчасним. Для початку можна перевірити ноутбук на працездатність, з'єднавши його із зовнішнім монітором. можливо, що з'являлися раніше перешкоди повністю зникнуть. Це означає, що вам доведеться відремонтувати / замінити шлейф або саму матрицю. Чи не зниклі з екрану перешкоди і ієрогліфи вкажуть на несправність відеочипа. Як і у випадку зі шлейфом, чіпи також піддаються ремонту.

Якщо ваші навички в ремонті ноутбуків у Києві подібної техніки невеликі, то намагатися лише своїми силами і мізерним набором інструментів провести ремонт екрану ноутбука марно. Послуги сервіс-центру стануть для вас більш дешевими. А відремонтований майстрами ноутбук ще послужить.

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)