Як влаштовано картридж лазерного принтера

Основними деталями картриджа є:

Як влаштований картридж1. Корпус (оболонка): Служить для герметизації, є ємністю для тонера, а також має на собі кріплення для інших деталей.

2. Чистяще лезо, або як його ще називають “Ракель” (Лезо для чищення) – лезо(основна частина складається з металу та силікону) очищує фото-барабан від відпрацьованого тонера після кожного обороту, готуючи його до нового обороту. Відпрацьований тонер відправляється в спецвідділ картриджа, або повертається до бункеру для нового тонера. У деяких картриджах лише один бункер., тому тонер циркулює по колу.

3. Фото-барабан (Барабан) – Це пустотілий циліндр (трубка) з фоточутливою поверхнею, яка дозволяє наносити та утримувати електростатичний заряд. Під час друку по його поверхні проходить лазерний промінь., який і формує зображення. Фотобарабан є однією з найважливіших деталей у пристрої лазерного принтера.

4.Вал первинного заряду (Ролик первинної зарядки або ПЛР) – Ролик первинного заряду заряджає барабан негативним зарядом перед початком процесу друку.

5. Дозуюче лезо (Щітка склоочисника): Це лезо дозує кількість тонера при його проходженні з бункера до поверхні барабана.

6. Магнітний вал (Магнітний ролик): Це металева трубка, всередині якої знаходиться магніт, який передає негативний заряд.

7. чіп (чіп): Чіп грає інформативну роль і передає принтеру інформацію про кількість обертів фото-барабану і кількість тонера, що залишився.. Чіп встановлюється не скрізь.

8. Втулка – їх ще можуть називати підшипниками магнітного валу., є пластмасовими втулками, які забезпечують зазор певної величини (точність його має бути достатньо великою) між магнітним циліндром та фотобарабаном Їх деформація та знос можуть стати причиною сірого фону та темних поперечних смуг.

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)