Як проводиться ремонт відеокарти ноутбука

ремонт відеокарти ноутбука в киевеПристрій, яке відповідає за передачу графічного матеріалу на екран монітора і від стану залежить якість зображення. Вихід з ладу виключає повноцінне використання техніки і вимагає негайної допомоги співробітника сервісного центру.

ознаки поломки

терміновий ремонт відеокарти ноутбука потрібно, якщо:

  • Під час завантаження з'являються різнокольорові смуги або точки;
  • Монітор відображає спотворені картинки з миготливими перешкодами;
  • Рисочки і смуги на екрані постійно змінюють колір;
  • установка драйверів, показує помилку, повідомляє про поломки.

При появі таких ознак, зверніться в майстерню, де діагностують причину несправності і визначать, чи потрібна заміна відеокарти в ноутбуці.

Види ремонтних робіт

Поширена причина поломки полягає в порушенні контактної здатності чіпа і підстави плати. У такому випадку потрібно перепайка графічного чіпа або повна заміна.

Перепайка контактів вимагає кваліфікації майстра, використання якісних матеріалів і дотримання потрібного температурного режиму. Також причиною поломки є вихід з ладу відеопам'яті, вимагає заміни її мікросхем.

Вартість ремонту відеокарти ноутбука

На вартість впливає складність поломки. Якщо для відновлення пристрою підпаяти контакти і замінити незначні елементи – це буде одна ціна. При ситуаціях з повною заміною відеочипа розцінки відповідно виростуть.

Також входить ціна запчастин, витратні матеріали, діагностика проблем і оплата роботи. Використання деталей вживаних знижують витрати на відновлення техніки.

профілактика

Хороший стан відеокарти залежить від дбайливої ​​експлуатації. Необхідно постійно контролювати, щоб він не перегрівався. Не можна користуватися ноутбуком лежачи на дивані, розташувавши його на утеплювальній поверхні типу ковдри або подушки.

Хоча б раз на рік, здійснювати профілактичну чистку охолоджуючих систем і інших елементів техніки від пилу, що накопичився. Наявність бруду і пилу несумісні з нормальною роботою будь-якого пристрою. Після роботи, бажано вимикати пристрій, а не перекладати його в режим очікування.

Тільки кваліфікована допомога

Якщо вам необхідний ремонт відеокарти, не варто намагатися самому усунути неполадки, щоб уникнути погіршення ситуації. Краще відразу ж відправитися в майстерню ремонту ноутбуків для точної діагностики причин проблем і професійного їх усунення.

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)