Картридж лазерного принтера HP LaserJet 9000

Сьогоднішні технології виготовлення картриджів до лазерних принтерів регулярно удосконалюються і видозмінюються виробниками. Причина тому криється в регулярному поліпшення технічних і інших складових продукції, але також в прагненні компанії обмежити роботу непрофесіоналів з неофіційних сервісів, які ремонтують і дозаправляють контейнери для друкованих пристроїв.

Зважаючи на те, що це не регламентовано в ліцензійних угодах, робота подібних контор – виключно аматорська, і несе в собі ризики незворотних ушкоджень картриджів, чого клієнти хотіли б уникнути.Картридж лазерного принтера HP LaserJet 9000 (2)

Постійно міняючи структуру продукції, фірми-виробники намагаються мотивувати покупців до придбання нових оригінальних картриджів, чия вартість часто відлякує клієнтів. Сьогодні складним в конструкції залишається контейнер принтера LaserJet 9000 іменитої торгової марки HP.

При створенні картриджів для принтерів LaserJat 9000 співробітники фірми HP вирішили піти на сміливий крок і змінити конструкцію контейнера таким чином, щоб для скріплення його окремих запчастин використовувалося клейове з'єднання замість традиційних штифтів, до яких так звикли власники більшості принтерів наведеної фірми.

 як влаштований принтер

Заправка картриджа HP LaserJet 9000 в Повна касета

Тепер для заправки або заміни деталей контейнера не вийде так легко розкрити його, не заподіявши незворотного шкоди корпусу. Клейова суміш з'єднує частини контейнера не менше надійно, ніж відомі штифти, проте створює чимало проблем у процесі його розкриття. Технічно, щоб дістатися до фотобарабана або вала заряду, вам потрібно зламати контейнер таким чином, що зібрати його в первісний стан буде вже неможливо.

Аспекти відкриття контейнера

Ка вже згадувалося вище, контейнери HP 9000 відрізняються ускладнилася конструкції. На ділі ж, варто відзначити, що мова швидше йде про зміну в технології виготовлення, ніж архітектурі пристроїв. Якщо ж перейти до більш докладного розгляду конструкції картриджа лазерного принтера HP LaserJet 9000, то можна помітити, що конкретно змінив виробник і як це позначиться на роботі речарджеров:

  • Незважаючи на те, що корпус контейнера, з'єднаний з двох частин за допомогою клейової речовини, має рівний шов, простіше процес його розкриття від цього не стає. фахівці зазначають, що при спробі відкрити собі доступ всередину картриджа, їм неминуче доводилося грубо демонтувати його бічні кришки, що призводило до утворення нерівній лінії розлому по всьому корпусу. З огляду на це, на сьогоднішній день не так просто знайти непрофесійні сервіси, готові взятися за такий ризикову роботу.
  • Доповнюючи попередній пункт, варто відзначити, що навіть при найбільш вдалих спробах розтину картриджа, процес його зворотного збирання затьмарюється тим, що через нерівній лінії розлому, він приймає крайней непрезентабельний і ненадійний вид. Таким чином, виробники практично поставили крапку в бізнесі підпільних лавок, займаються заправкою і перепродажем.
  • Незважаючи на те, що технічно існує можливість стабільної пересборки контейнера неофіційними сервісами, доступна подібна розкіш далеко не всім. Причина криється в тому, що після закінчення заправки або заміни комплектуючих картриджа, для його подальшого складання доводиться використовувати паяльні лампи для «заварювання» відламаних бічних кришок, що серйозно ускладнює процес його наступного розтину.
  • Мало хто працівники ремонтних володіють необхідним обладнанням для акуратного відкриття контейнера. Мова йде про використання спеціального лазера в сукупності з відповідним лекалом, за допомогою яких відбувається рівна «різання» по корпусу картриджа з мінімальним збитком для останнього. Однак, на увазі нечисленність подібних умільців, їхні послуги, як правило, коштують значно дорожче, що також невигідно для власників принтерів LaserJet 9000, бажаючих заощадити

Вигода для фірми

Намагаючись не упускати можливості, що з'явилася збільшення чистого доходу, HP швидко зорієнтувалися в ситуації, створеної зміною технології виробництва картриджа. Сьогодні ми можемо спостерігати картину, коли роблять різні сторони почали продаж бічних кришок та інших замінних запчастин контейнера, які найчастіше страждають в процесі його розкриття. Таким чином, фірма змогла долучитися до заробітку навіть на прагненні власників принтерів зберегти зайву копійку.

Однак, паралельно з ними, деякі «підпільні» лавки вирішили піти назустріч непрофесійним речарджерам і випустили кілька змінені моделі кришок картриджа, для кріплення яких використовується спрощена технологія із задіянням гвинтів-саморізів. Завдяки цьому нововведенню, процес розбирання контейнера багаторазово спрощується, що позитивно позначається на його вартості.

висновки

Можна довго говорити про те, що підпільні виробники завжди знайдуть спосіб спростити життя пересічних користувачів і власників друкованих пристроїв, проте не можна на помітити той факт, що рішення фірми серйозно вплинуло на ринок непрофесійних фахівців. На даний момент, більшість з них вважає за краще обмежуватися найпростішими маніпуляціями над новим картриджем, зразок його дозаправки, без втручання в роботу його ресурсних запчастин.

Однак, це не скасовує того, що даного пристрою вистачає всього на кілька подібних заправок тонером, після чого ресурс фотобарабана неминуче закінчується і у власника з'являється необхідність придбання нового картриджа у офіційних дилерів компанії.

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)