Основні причини несправності принтерів

Будь-яка несправність принтера може вивести його з ладу, що призведе до неможливості здійснювати друк документів. Від виду принтера залежать особливості його поломок, далі розповімо Вам про основні причини несправностей в різних видах принтерів.

Несправності лазерних принтерів

Картридж в лазерних принтерах є основним елементом, за допомогою якого формується зображення. Таким чином, від фізичного стану картриджа на 80 % залежить справність і якість друку принтера. Поради нижче універсальні і підходять для різних виробників принтерів.

Проблема – Рішення

Смуги або фон по краю листа, які повторюються з однаковими інтервалами – зношений фотобарабан. Його необхідно замінити. (у всіх проізодітеля).

Сіра нечітка смуга по краю листа – причиною ремонту принтера є:

  • знос ракеля (лезо, яке очищає фотобарабан);
  • переповнення бункера з відпрацьованим тонером;
  • потрапляння бруду на ракель.

Потрібно очистити бункер, або замінити ракель.

Поява фону на всій сторінці – Необхідно почистити оптику і перевірити: той чи порошок заправлений.

подвоюється зображення, з'являються горизонтальні смуги – пужно виконати заміну коротрона (вала заряду). Типово для Brother і Panasonic.

Принтер бруднить папір, надрукований текст або зображення розмазується при проведенні по ньому пальцем – пРічіна в несправності вузла термозакрепленія. Потрібно замінити термопленку, або вузол в цілому.

Принтер не включається

Треба перевірити, чи не вийшов з ладу мережний кабель або розетка. Потрібно затиснути та потримати кілька хвилин кнопку подачі живлення. Якщо користуєтеся мережним фільтром, трійником чи подовжувачем – приберіть їх. Якщо це не допомогло – варто переконатись, чи надійно з'єднані всі штекери та шлейфи, а також перевірити, чи не пошкоджені плати – іноді тонер може розсипатися та прикипати до них. Якщо маніпуляції не допомогли – варто звернутися до майстра. ймовірно, були пошкоджені плати чи блок живлення, тоді вони підлягають заміні.

Меніться папір

Деякі принтери оснащені датчиком, що вказує на причину поломки.

Але якщо його немає, можна спробувати розібратися у причинах самостійно. Вони можуть бути різними:

  • Висока вологість повітря у приміщенні, де зберігався папір,
  • Або, навпаки, повітря занадто сухе, через це листи злипаються і принтер бере одразу пару штук,
  • Неякісний папір – потрібно замінити на якісніший,
  • можливо, обмежувач подачі надмірно притиснув папір – треба зрушити його убік, листи повинні лежати прямо і мати мінімальний зазор,
  • Несправності у пристрої подачі через попадання туди сторонніх предметів – сміття, частини аркуша, скріпки та ін., необхідно їх прибрати,
  • Вал, відповідальний за подання листів, зносився і потребує заміни,
  • Прогумовані ролики забруднилися – листи можуть простягатися нерівно або підминатися через засмічення пиловими., вовняними частинками волоссям та ін. У такому разі ролики потрібно протерти безворсовою тканиною.,
  • Ролики зносилися – їхня гумова поверхня перестала бути рельєфною та шорсткою, і вони потребують заміни
  • Перегрівання принтера – якщо після довгого друку почали м'ятися аркуші, потрібно вимкнути принтер на 10-20 хвилин.

Як дістати зім'ятий лист, який застряг усередині. Від'єднайте пристрій від мережі.. Дайте термоблоку охолонути, щоб не обпектися випадково. Відкривши кришку, акуратно, взявши лист за куточки, потягніть з легким зусиллям під час руху. При цьому не торкаючись фотобарабану або інших вузлів..

Поява чорної смуги на аркуші

Іноді контакти світлочутливого барабана можуть засмічуватися надлишками тонера та іншим сміттям., через це на листках виникають широкі темні смуги, які проходять по всьому листу. У такому разі слід розібрати пристрій, очистити від засмічення контакти, іноді для відновлення контактів використовують струмопровідне мастило.

Краще довіряти очищення майстру. Але якщо робите це самі – не торкайтеся фотобарабану, проводьте очищення струменем теплого повітря або пилососом.

Якщо забруднилися ролики-приймачі ролики, слід прибрати засміття безворсовим м'яким матеріалом.

Можна зняти картридж і очистити його від надлишків тонера за допомогою м'якого пензлика або сухої серветки.. Після чого потрібно заправити картридж-тонер, якщо є новий, то краще поставити його. ймовірно, у старого вже закінчився ресурс.

Ще причина може бути у відпрацьованому тонері, якщо в процесі заправки картриджа бункер з ним не очистили.

Папір зупинився

Засор датчика призводить до того, що принтер "не бачить" папір або залишає захоплені листи всередині. Так само, як при зминанні паперу, вийміть лист і усуньте засмічення сенсора.

Причина може бути багато в чому - вийшли з ладу вихідні ролики або напрямні., ролики захоплення засмічилися або зносилися, листи лежать нерівно або неправильно налаштовано обмежувач подачі, у механізм потрапили сторонні предмети. Якщо очищення не призвело до вирішення проблеми – потрібна заміна поламаного вузла.

несправності, пов'язані з пошкодженням принтера

Пристрій не захоплює папір з лотка, або зажовує її при подачі (У samsung часто буває) – пошкоджений або забруднений механізм tray. Необхідно почистити механізм спеціальною рідиною, а у разі його пошкодження чи зносу замінити.

Принтер зажовує папір на виході – пошкодження або забруднення вихідного ролика. Необхідно виконати профілактику або замінити.

Папір застряє всередині принтера (лист трохи виходить з печі) – потрібно провести профілактику датчика виходу паперу і шторки.

При включенні принтер показує застрягання паперу – несправність в датчику реєстрації паперу.

Документ виходить недодрукованих – проблема в термісторі нагрівального елементу, або вставити сумісну (товща) термоплівка. замінити термоузел, або термоплівка.

Принтер видає гучний тріск і регулярно жує папір на виході – закінчився термін експлуатації вузла закріплення. Потрібно замінити вузол в зборі.

Основні несправності матричних принтерів

Матричні принтери ламаються рідко, але якщо це трапляється, то причина в зносі матричної головки або шлейфа. Розглянемо основні причини виходу пристрою з ладу, а також, їх вирішення.

Виводиться повідомлення про помилку при відправці документів на друк. Причина може бути в апаратних або програмних несправностях. Необхідно перевстановити драйвер або щільніше вставити кабель у відповідний роз'єм.

Принтер використовує багато паперу. Причина у помилках програми, проблем з драйвером, або неправильно вказані параметри друку. Потрібно перевірити правильність зазначеного формату паперу чи іншого параметра.

Принтер друкує надто світлим кольором. Можуть бути проблеми з картриджем, з копіювальною стрічкою, або вийшов з ладу механізм прокрутки (нерухомість штиря, за допомогою якого стрічка прокручується всередині картриджа). Необхідно замінити картридж.. Перевірити правильність розташування фарбувальної стрічки.

При друку символи мають брудний вигляд, не помітні, або відображаються по-різному. Причина в зносі друкуючої головки або у виході з ладу окремих голок. Також можуть бути пошкоджені електромагніти, які керують голками. Якщо несправність не ліквідовувати, то на документах будуть виникати білі смуги.

Принтер «жує» папір під час друку. Неакуратно вставлений папір у лоток або він поганої якості. Неналежне прикріплення головки щодо вала. Слід поправити папір в лотку, використовуйте папір хорошої якості.

Принтер не включається. Причини цього можуть бути різні: від відсутності харчування до згорілого запобіжника або вийшов з ладу вимикача. необхідно перевірити, включений кабель живлення в мережу, справний він, чи є напруга в розетці.

Типові несправності струменевих принтерів

Поломки струменевих принтерів, найчастіше, пов'язані із заправкою картриджів чорнилом. Таким чином, принтер перестає друкувати в таких випадках:

  • Чорнило не підходять до моделі принтера;
  • Головки картриджів занадто забруднені;
  • При частій зміні картриджів або частої чищенні ламається вузол головки.

Серед наших послуг так само є заправка та відновлення картриджів, Якщо ваш принтер марки Samsung, або Xerox і ви купуєте картридж для нього, можливо вам буде актуальна послуга прошивка принтера. Якщо навіть після заміни картриджа все одно залишилися проблеми вам потрібна діагностика лазерного принтера.

Залишити коментар:

  1. Олексій 23/06/2015 в 11:46 вечора - Відповісти

    Час від часу зажовує папір, в чому може бути справа?

  2. Сергій 29/07/2015 в 3:46 ранку - Відповісти

    Вкажіть, у вас струменевий принтер або лазерний?

  3. Галюся 10/12/2018 в 10:19 вечора - Відповісти

    Печатає половину сторінки або заголовок, що робити?

    • Fullcartridge 26/01/2019 в 8:42 вечора - Відповісти

      взвивала майстра, швидше за все просто картридж закінчився.

    • Fullcartridge 30/04/2019 в 3:16 вечора - Відповісти

      Швидше за все закінчився тонер. Акуратно струсіть картридж над урною. Якщо трохи краще став друкувати, просто вимагає заправки. (Це для лазерного принтера).

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)