Дефекти друку лазерних принтерів

Горизонтальні світлі смуги при друку

Ви могли бачити дефект, який виникає через пошкодження фотобарабану. А конкретніше – фотобарабан був вдарений, наприклад, об стіл. Таким чином може пошкодитися недбало кинутий на стіл картридж. Ця проблема виникає досить часто. Рішення проблеми – заміна фотобарабана, але навіть заміну радимо здійснювати лише за допомогою професіоналів. Адже при розбиранні картриджа можна пошкодити і інші деталі.

Принтер друкує чорний лист

Що ж могло викликати такий дефект? Зазвичай це трапляється після заправки картриджа. Часто при цьому дефекті виною стає не зовсім правильно зібраний картридж. Одна з бічних кришок з контактами не торкається контактами до фото-барабану, або валу первинного заряду. Що робити? Розібрати картридж і зібрати заново. При цьому звертати увагу на контакти, протерти їх і якщо потрібно, можна трошки їх підігнути, а потім не зашкодить трохи токопроводящей мастила. У принтері контакти протерти сухою ганчіркою або зі спиртом.

Якщо ви тестируете принтер в напіввідкритому стані, варто його повністю зібрати, що б світло не потрапляло на фото-барабан.

Може бути, причиною поломки стала вологість у принтері, температура в приміщенні може не відповідати потрібної (зазвичай досить низькою), вологою може бути і папір. Перевірити цей варіант можна поставивши інший картридж. Якщо побоювання підтвердилися, то, швидше за все, проблема у платі.

Проблеми при копіюванні

Бувають ще такі дефекти при друку лазерних принтерів:

1 Чорна смуга на аркуші – вона виникла через те, що кришка сканера була відкрита під час сканування, і витягнутий лист.

2 Дрібні вертикальні смуги при скануванні – при ремонті ми грішили на лінійку сканера. Але заміна нічого не дала, як виявилося, виною цієї проблеми виявився шлейф. Після заміни принтер почав добре працювати.

Якщо у вас при копіюванні з'явилося сіру пляму, яке може змінювати форму при наступних копіювання, хвилюватися особливо не варто. Погано прилипає до скла папір, в цьому місці її потрібно притиснути.

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)