Що таке прошивка принтера? Простими словами пояснення майстра

прошивка принтера

Прошивка принтера – заміна програми, закладеної в головну плату принтера виробником, на іншу. Нова програма відключає в апарата перевірку наявності чипів на картриджах. Після зміни програмного забезпечення будь-який заправлений картридж принтер визнає новим. прошивка принтера знімає необхідність замінювати чіп у картриджі при кожній заправці.

прошивка - послуга, яка замовляється та оплачується окремо. Тому якщо ви витягли порожній картридж із нового принтера, можете не сумніватися, він не прошить.

Перевірити прошитий апаратт також можна роздрукувати лист конфігурації. Для кожної моделі принтера команди для виведення конфігураційного листа різні. Знайти як роздрукувати звіт на пристрої допоможе інструкція до апарату, всесвітня мережа чи наші майстри. Зателефонувавши нам, ви отримаєте покрокову консультацію, як роздрукувати лист конфігурації та визначити, чи прошивався раніше ваш апарат.

У роздрукованому звіті про конфігурацію принтера шукаємо рядок Версія програмного забезпечення принтера. Саме вона має значення. Ця версія не потрібно запам'ятовувати. Для подальших заправок вам потрібно запам'ятати тільки прошитий ваш принтер чи ні.

Навіщо прошивати принтер?

Щоб не покапати кожен раз новий картридж і позбавитися необхідності міняти чіп на картриджі щоразу, коли замовляєте заправку.

Кому слід прошити принтер?

Якщо ви друкуєте багато, картридж швидко закінчується, і часто замовляєте заправку картриджа. У цій ситуації оплачувати чіп додатково стає невигідно. І можна замовити послугу прошивки принтера для того, щоб далі заправки виходили дешевше.

Якщо ви друкуєте в середньому темпі чи мало, заправляєте картридж раз на півроку або рідше, прошивка вам не потрібна. Замовте заправку картриджа з чипом. Економити прошивку апарат у цьому випадку не вдасться.

Отже:

Прошивка принтера потрібна рідко. Тільки якщо у вас справді великі обсяги друку. Тоді вигідно буде все ж таки прошити принтер і позбутися чіпів..
При дрібних та середніх обсягах друку прошивка принтера не потрібна.

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)