Способи металообробки заготовок і листів, їх особливості

Робота з металом складна і важка, тут не обійтися без спеціального обладнання, сучасних технологій. Для вирішення завдань підвищеної складності потрібно комплексна металообробка, яка має на увазі повний спектр роботи з заготівлею, починаючи від чорнової обробки і закінчуючи виготовленням деталі або конструкції. З її допомогою створюються як вироби для важкої промисловості, так і деталі для високоточного обладнання.

Дізнатися детально про послуги, що надаються металообробки можна на сайті кампанії “МАГНІТ”

https://magnet.com.ua/ в г. Біла Церква.

Приклади виробів з металу компанії Магнет:

кронштейн

сталеві корпусу

Захисний кожух

Захисна сітка

корпус електроприладу

вогнищеві чаші

Способи обробки металевих заготовок і листів

Комплексний підхід передбачає використання різних методів впливу на сировину, серед них:

Кожна з цих технологій може застосовуватися окремо, в залежності від поставлених цілей. Перш ніж робити замовлення на виготовлення тих чи інших виробів, необхідно зрозуміти яка металообробка оптимально допоможе досягти потрібного результату.

Оптимізують виробничий процес верстати з ЧПУ

Всі ці операції здійснюються на верстатах з ЧПУ. Саме вони забезпечують високу швидкість роботи з сировиною, а також максимальну точність і відповідність всім заданим параметрам. При цьому, обробка металу на верстатах ЧПУ дозволяє мінімізувати людське участь у виробничому процесі, а значить здешевлює роботу. Головне правильно налаштувати програмне забезпечення і задати потрібні параметри.

Точність і швидкість лазерного різання

Одна з найбільш затребуваних технологій при роботі зі сталевими заготовками – різання за допомогою лазера. Експерти відзначають високу точність і швидкість, яку не можуть забезпечити інші методи. Також лазерна різка металу мінімізує втрати матеріалу, оскільки тут немає відходів, краю виходять рівними, не вимагають додаткових маніпуляцій.

Механічна обробка заготовок

Якщо потрібне виготовлення складних деталей, з дотриманням високих показників точності, тоді потрібна токарно-фрезерна обробка. За допомогою фрези знімається шар з заготовок і нарізається необхідна форма. фрезерування – це мехобработка, куди входять і інші методики, такі як:

  • свердління;
  • токарний;
  • шліфування;

Вони застосовуються як для фінального виробництва деталей, так і при чорновій обробці заготовок.

Гнучка – висока точність і простота

При виконанні замовлень по листовому металу, затребуваним методом вважається гнучка. Для здійснення процесу використовуються спеціальні верстати, де доступна складна гнучка листового металу. Вона необхідна при отриманні зігнутих деталей (корпусу для обладнання, захисні кожухи, шафи, ящики та ін.). Даний метод виграє за ціною у інших, забезпечуючи потрібну точність і відповідність кресленням.

Перфорація і зварювання

В останні роки підвищується попит на перфорацію листів. Забезпечує пробивання листового металу збереження цілісності стали, але знижує вагу вироби. Продукція використовується в багатьох галузях, включаючи навіть дизайн інтер'єрів. Класичним методом роботи зі сталлю і іншими матеріалами, по праву вважається зварювання. Вона дозволяє створювати з'єднання будь-якого обсягу та складності.

МАГНІТ

Виготовлення виробів з металу будь-якої складності

Контакти компанії Magnet

Залишити коментар:

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)