Що таке резервна

beckup-kak-sdelatЩо таке резервна (резервне копіювання) і навіщо він потрібен?

бекап – від (англ. резервне копіювання) резервне копіювання, це дуже потрібно і дуже важливо. Всім своїм клієнтам і відвідувачам нашого сайту ми настійно рекомендуємо це робити. Резервне копіювання – це звичайна копія Ваших документів, фотографій і т.д. на зовнішній спеціально виділений для цих цілей носій, наприклад жорсткий диск. Це потрібно для того що б у випадку поломки Вашого ноутбука або комп'ютера а особливо якщо в ньому поламався жорсткий диск у Вас була копія всього що Вам потрібно, важливо і дорого.

Як часто потрібно робити резервну копію (бекап)?

Резервну копію бажано робити хоча б 1 раз в тиждень а також робити її відразу у випадках коли у Вас з'явилася важлива і цінна інформація та й ще в єдиному екземплярі. Для того що б зробити копію не потрібні якісь спеціальні програми Ви можете просто копіювати на диск файли і папки.

Куди краще робити резервну копію?

Для цих цілей ми рекомендуємо придбати зовнішній жорсткий диск який Ви не будете носити з собою, він буде у Вас завжди в надійному місці там, де на нього не потрапить волога, НЕ буде високої температури – наприклад на прямих променях сонця, статичної електрики і магнітів. Жорсткий диск бажано купити такого ж обсягу або більше ніж той що у Вас в ноутбуці.

Хмарні технології резервного копіювання

Часткові копії інформації можна робити на такі сервіси як Google диск, або Яндекс диск. Там є обмеження за розміром завантажуються обсягів 10-15 Гб, але зате то все безкоштовно. Збережіть найважливіші фотографії та спогади на “хмара”.

Для просунутих користувачів і досвідчених фахівців є спеціальні програми для бекапа наприклад Acronis. Навіщо ж потрібно використовувати програму, якщо можна просто скопіювати з одного жорсткого диска на другий? Справа в тому, що можна зробити резервну копію Windows і всіх встановлених програм і зберігати до тих пір, поки не злетить теперішня виндовс. Просто використавши цю програму і збережений раніше бекап локального диска де був встановлений windows і програмами ви за пару хвилин відновлюєте операційну систему. Якщо для Вас ця інформація є актуальною, в коментарях ви можете попросити написати статтю як саме все це відбувається, ми це зробимо.

Залишити коментар:

  1. Іван Іванович Іванов 31/08/2015 в 1:57 вечора - Відповісти

    Люди! Хто якими користується “хмарними” сервісами??

  2. Богдан Олександрович 29/01/2016 в 6:04 вечора - Відповісти

    Я користуюсь Google диском, особливо зручна штука – Google документи.

  3. Руслан 25/11/2020 в 9:07 вечора - Відповісти

    Вітаю!
    Напишіть будь ласка статтю, як відновити операційну систему ?
    Ваша цитата: Справа в тому, що можна зробити резервну копію Windows та всіх встановлених програм і зберігати доти, поки не злетить теперішня виндовс. Просто використавши цю програму і збережений раніше бекап локального диска де був встановлений windows і програмами ви за пару хвилин відновлюєте операційну систему.
    Дякую.

    • Fullcartridge 02/12/2020 в 3:27 вечора - Відповісти

      добрий день! Це можна зробити за допомогою програми Acronis, з цього приводу багато статей, можете загууглить “як за допомогою Acronis зробити резервну копію” – можна як робити клонування всього жіночого диска та розділів на окремий, резервний. А можна зберігати весь вміст одного з локальних дисків у вигляді резеврного файлу бекапа.

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)