Як прискорити комп'ютер і ноутбук якщо гальмує

Стаття розрахована на людей які раніше мали справу з залізом, і розуміють що вони роблять. Тому сильно не розписуватимемо кожен пункт, це скоріше чекліст по найбільш критичним моментам. але, Проте, тут зібрані поради щодо безпечного прискорення ПК.

Стаття буде корисна всім хто шукає: Як прискорити ноутбук, як прискорити ПК, гальмує комп'ютер, прискорення windows 10,

Програмно прискорити комп'ютер і ноутбук

  1. Додайте всі ядра. Подивіться в диспетчері завдань (Ctrl + Alt + Видалити) > “продуктивність” скільки ядер у вас працює. Знайдіть для своєї моделі ноута як їх розблокувати.
  2. Обмеження оперативної пам'яті. переконайтеся, що ви використовуєте 64 бітну версію Windows. Правою кнопкою миші вибравши вкладку «Комп'ютер» - «Властивості». Там буде потрібна інфо. Якщо у вас 32 бітна версія, то ви не будете використовувати всю оперативну пам'ять, тільки до 4 GB що звичайно мало. Виправляється перевстановлення Windows.
  3. Вільний простір на диску. На диску де встановлена ​​операційна система (зазвичай диск С) повинен залишатися вільний простір (від 10 Gb і більше) для швидкої роботи комп'ютера.
  4. Файл підкачки. у вкладці “додатково” натискаємо “Автоматично вибирати обсяг файлу підкачки”.
  5. брак драйверів. У властивостях системи, яку раніше відкривали у вкладці “устаткування”, вибираємо диспетчер задач і дивимося, чи немає жовтого трикутника біля будь-якого типу пристроїв. Якщо є, на ньому немає потрібного драйвера, встановити.
  6. Автозавантаження програм при запуску Віндовс. Вимкніть завантаження зайвих програм – можна подивитися або через програму CCleaner (сервіс > Автозавантаження), або натиснувши Windows + R ввести команду msconfig.exe > вкладку «Автозавантаження» > «Відкрити диспетчер задач» > правою клавішею вибираємо непотрібні і видаляємо.
  7. Дефрагментація дисків. Заходимо в папку “Мій комп'ютер” вибираємо один з дисків, натискаємо правою клавішею > властивості >виконати дефрагментацію > Вибираємо один з дисків > натискаємо “дефрагментировать”. Повторюємо з іншими.
  8. віруси. Платними антивірусами перевірити систему, видалити віруси. Можна і безкоштовними, але, найчастіше вони работат гірше.
  9. конфлікти антивірусів. Переконайтеся що у вас не створюються конфлікти антивірусів, якщо їх декілька встановлено. Наявність декількох антивірусів може заважати швидкості роботи комп'ютера, антивіруси можуть знаходити один одного і вказувати, що інший антивірус є небажаним ПЗ або навіть вірусом, скоріше це маркетинговий хід ніж правда. Можна скористатися альтернативними методами перевіряючи комп'ютер утилітами, такими як Dr.Web CureIt.
  10. Антивіруси створюють навантаження. Деякі антивіруси уповільнюють роботу комп'ютера, на це теж варто звернути увагу (досить часта проблема). Виробники антивірусів знають про це і також пропонують платні або безкоштовні рішення цих проблем. Користуватися цими програмами прискорення роботи після уповільнення антивірусом або поміняти антивірус – вирішувати вам.
  11. Відключення візуальних ефектів. Вплив даного пункту слабке, і змінює дизайн теми виндовс, робіть тільки якщо дуже слабкий комп. Зайдіть у властивості комп'ютера – Мій комп'ютер > властивості > властивості системи > швидкодія, у вкладці “візуальні ефекти” вибираємо “Забезпечити найкращу швидкодію” зберігаємо. Глажіваніе шрифтів не варто відключати, ні на що не впливає, крім того що шрифти в програмах стануть незграбними і неприємними.

Робота в інтернеті

  1. Зменшення споживання оперативної пам'яті браузером Crome. При роботі в браузері Chrome можете використовувати розширення The Great Suspender, воно призупиняє роботу довго неактивних вкладок, економлячи вашу оперативну пам'ять.

Перевірка заліза комп'ютера, поліпшення

  1. Чистка від пилу. Розібрати і почистити комп'ютер від пилу, поміняти термопасту (як вибрати термопасту описали в цій статті), ніяких вологих і миючих засобів, дуже акуратно з м'якою щіткою і пилососом все вичищаємо, також можна продувати компресором. Важливо подбати про заземлення, пилосос створює статичну електрику.
  2. При розборі комп'ютера після від'єднання від харчування, натискайте на кнопку вимикання, щоб розрядити залишки електрики з конденсаторів.
  3. Перевірити чи працюють всі куллер, чи не обмежений комп'ютер в просторі, щоб повітря вільно циркулював.

апгрейд заліза, бюджетні рішення

  1. Перший і головний, встановіть собі SSD місце застарілих HDD. Це прискорює роботу в рази.
  2. Якщо у Вас вбудована відеокарта, і можете собі дозволити купити додаткову відеокарту – краще зробіть це. переконайтеся, що відеокарта підтримує вашу операційну систему, якщо відеокарта б.у.
  3. Windows – використовуйте найновішу версію ПО якщо залізо підтримує найостанніші версії ПО комп'ютера, їх антивіруси можуть знаходити, створюють нові. Крім того, що компаніям потрібно на чомусь заробляти, вони, все ж пропонують поліпшення

Залишити коментар:

  1. саша 19/01/2022 в 10:07 ранку - Відповісти

    Чистка від пилу-це реальна дія з комп'ютером. Чистка від пилу-це реальна дія з комп'ютером:) Чистка від пилу-це реальна дія з комп'ютером. Чистка від пилу-це реальна дія з комп'ютером:)

За бажанням додайте зображення (Лише JPEG)